Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

THE GREEK REVOLUTION BEGINS

Ένεκα της εθνικής επετείου δεν θα μπορούσα παρά να ξεθάψω από την δισκοθήκη μου το ''1821'' των Marauder που είναι η απόλυτη ηχητική υπόκρουση της ημέρας. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως η Ελληνική επανάσταση ενέπνευσε ποίηση, ζωγραφική όχι όμως την μουσική μας. Και δεν ομιλώ μόνο για το heavy metal αλλά την ελληνική μουσική γενικότερα. Μεμονωμένα τραγούδια λίγα. Ολοκληρωμένα έργα ελάχιστα. Μαρκόπουλος (με-respect-Ξυλούρη) πρώτος στο μυαλό. Άλλος;Τιμή και δόξα στους Marauder που κυνήγησαν τα δύσκολα. Τα κατάφεραν; Μουσικά ο δίσκος βρίσκεται σε καλό επίπεδο : κλασικό μελωδικό heavy metal που δεν υπερβαίνει τις επιρροές του (κυρίως Accept και -λόγω φωνής περισσότερο- Grave Digger), τις τιμά όμως με ορθή χρήση. Στιχουργικά ακολουθούν την πεπατημένη (μ' ότι αυτό συνεπάγεται) τίμια και παθιασμένα.
Νομίζω πως επιβάλλεται track list:
1. Hellas, land of the immortals
2. The Greek revolution begins
3. Free like an eagle
4. Faces in the sky
5. The return of the Warrior
6. Two eyes in the dark
7. The firebrands
8. Red sea
9. God's will
10.Cry for the glorious town
11.Heroes fight like the GreeksΤο κωμικό είναι πως ο συγκεκριμένος δίσκος κυκλοφόρησε από Βραζιλιάνικη εταιρεία (Megahard Records), η οποία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΝΟΜΗ στην Ελλάδα.

Το κερασάκι στην τούρτα το προσφέρουν οι (ΘΕΟΙ) Sarissa. Ένα μόνο τραγούδι εμπνευσμένο από μία εκ' των τραγικότερων στιγμών της επανάστασης : ο χορός του Ζαλόγγου, Deathdance.
Είναι απ' το (εκπληκτικό αλλά παρεξηγημένο) Masters of Sins. Η Ελληνική παραδοσιακή μουσική παντρεύεται το επικολυρικό heavy metal. Ιδού οι στίχοι:
DEATHDANCE

Enslavement years full of pain
So many centuries under domain.
Our hearts always remain free
Before no one, never again we kneel.

We're not warriors, no weapons in our hands
Just simple women living, living on this land.
So let history teach to the human kind
The way these women got eternal pride.

And as we're gazing up to the sky
death leap ''deathdance''
The sun is smiling, shines so proud
a march to glory ''deathdance''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: