Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

HAMMERFORCE - DICE

The mirror calls me, the bell tolls
The wheel of life - it rolls
This magic door to worlds of war
That's what I'm looking for.
Η αυγή του 2009 δείχνει υποταγμένη στη Ρωσική επέλαση όσον αφορά το heavy metal. Μετά την μελωδία των The Arrow έρχεται κι ο power metal κεραυνός των HAMMERFORCE αναγκάζοντας Γερμανούς και βορειοευρωπαίους ν' αναρωτηθούν ποιος τους έκλεψε την φλόγα.
Το DICE δείχνει να ξεπήδησε από την μεσαία περίοδο των Blind Guardian . Δεν αντιγράφει, δεν μιμείται. Υιοθετεί, δανείζεται, εμπνέεται, αναδημιουργεί. Συμφωνικό (μην τρομάζετε...καμία σχέση), σε σημεία επικό, καταιγιστικό - σχεδόν οργιώδες - heavy/power που παρασύρει τα πάντα στο διάβα του, υπερχειλίζει από ενέργεια και πάθος.
I left my prison behind
Now I have
nowhere to hide
Dice (με τη σχεδόν...ντίσκο;;; εισαγωγή), Fury of the Nordmen, Fall of Monsegur, Quest to the lonely Mountain επαρκή δείγματα ποιοτικού power metal, τ΄οποίο κόντρα στις επιταγές της εποχής, της αξιολύπητης μουσικής βιομηχανίας και των ευνουχισμένων συγκροτημάτων που προβάλλονται ως αναμορφωτές - σωτήρες δημιουργεί τους δικούς του ήρωες στο μοναχικό μονοπάτι της αφοσίωσης.
Drowned in darkness
Chased by madness
Calm and fearless
Covered by the night.
Το ντεμπούτο των HAMMERFORCE παραμένει δίχως δισκογραφική στέγη - πλην Ρωσίας - και το group ψάχνει για εταιρία. Δεν μπορεί θα υπάρχει κάποιος αρμόδιος που ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: