Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

DESERT SIN - THE EDGE OF HORIZON

Η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες μου για το (ν' ακριβολογήσω και για τα τρία) blog ήταν να ανανεώνεται συχνότερα. Όμως κάτι -το βασικότερο- η έλλειψη χρόνου, κάτι η έλλειψη έμπνευσης και διάθεσης που οφείλεται στην κόπωση και τις κάθε είδους σκοτούρες που γεννά η ανιαρή καθημερινότητα (κάπου, προσφάτως, έγραφα για την μέριμνα) μ' έκαναν λιγότερο δημιουργικό ως προς την ποσότητα των αναρτήσεων.
Να πεις ότι απουσιάζουν τα ερεθίσματα; Καινούριο Candlemass, καινούριο Heaven & Hell, οι δισκάρες των Slough Feg, Crescent Shield και Heart of Cygnus, η επιστροφή των Spitfire, η ενδιαφέρουσα (εν' πρώτοις) περίπτωση των Roswell Six και πληθώρα νέων κυκλοφοριών ... να 'χουμε να γράφουμε και να συζητάμε.Πριν απ' όλα αυτά όμως ας δώσω προτεραιότητα σε κάποιους κυρίους που μου προέκυψαν από το πουθενά μονοπωλώντας τις ακροάσεις : λέγονται Desert Sin, έρχονται απ' την Αυστρία και το ντεμπούτο τους -The Edge of Horizon- δεν αφήνει τίποτε όρθιο στο διάβα του.
Η πρόταση του πενταμελούς συγκροτήματος είναι μελωδικό heavy/power μεσαίων -κατά βάση- ταχυτήτων με το επικό στοιχείο να συνυπάρχει και σε σημεία να κυριαρχεί.
'Ομορφα (θα πείτε) και τί τους διαφοροποιεί απ' τα εκατοντάδες-χιλιάδες group που συνωστίζονται κάτω απ' την ίδια ταμπέλα; Ο συνθετικός οίστρος, οι εκπληκτικές μελωδίες (πόσο δύσκολο να γράφεις μελωδίες και να παραμένεις heavy συνάμα χωρίς να ξεπέφτεις στην παγίδα της εμπορικής ευτέλειας;), τα φοβερά riff και κυρίως τα πανέμορφα μουσικά διανθίσματα.Όταν ο δίσκος ξεκινά με το έπος Shadow Queen καταλαβαίνεις πως κάτι ξεχωριστό σε περιμένει εδώ. Οι Desert Sin δεν ανακαλύπτουν τον τροχό, μας δείχνουν όμως νέους τρόπους χρήσης. Λοξοκοιτάζουν και στις δύο όχθες του Ατλαντικού χωρίς να αλληθωρίζουν. US Metal - Euro Power σε θαυμαστή όσο και εύθραυστη ισορροπία, σφιχτοδεμένα τραγούδια, ελεγχόμενη κι εξευγενισμένη επιθετικότητα. Ααα!!! ναι, κι ένας τραγουδιστής από άλλο πλανήτη. (ΤΙ ΦΩΝΗ !!!)
Νομίζω πως δεν είναι άστοχος ο παραλληλισμός με τους Saint Deamon και την περσινή ευχάριστη έκπληξη του In Shadows Lost From the Brave αν κι οι Σουηδοί είναι περισσότερο προσανατολισμένοι μουσικά στην δική μας ήπειρο. Παιδιά των Lost Horizon και οι δύο, χωρίς πάντως την μεγαλοφυή παράνοια των τελευταίων.Με τέτοιο ντεμπούτο οι Desert Sin θέτουν τον πήχη ψηλά, πολύ ψηλά. Αν καταφέρουν και ανταποκριθούν, οι Viron βρήκαν ισχυρό ανταγωνιστή. Σε κάθε περίπτωση, το κέρδος δικό μας. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: